Hydraulische pompen en hydraulische motoren

De hydraulische tandwielpomp is vaak goedkoper dan plunjerpompen of schoepenpompen. Ze zijn ook compacter en lichter, wat ze ideaal maakt voor toepassingen waarbij installatie in een beperkte ruimte nodig is. Maar tandwielpompen hebben een lagere volumetrische efficiëntie dan plunjerpompen of schoepenpompen, wat betekent dat ze een lagere energie-efficiëntie hebben. Ze hebben ook een kortere levensduur en kunnen luider zijn dan andere typen pompen.

Aan de andere kant hebben hydraulische plunjerpompen een hoge energie-efficiëntie en een constant volumetrisch debiet, ongeacht het drukniveau. Ze kunnen ook een hogere druk leveren dan tandwielpompen of schoepenpompen. Plunjerpompen zijn echter over het algemeen duurder, groter en zwaarder dan tandwielpompen of schoepenpompen.

Schoepenpompen hebben een volumetrisch rendement dat tussen tandwielpompen en plunjerpompen ligt, maar hebben een langere levensduur dan tandwielpompen en kunnen stiller werken dan plunjerpompen. Schoepenpompen hebben echter lagere drukbeperkingen dan plunjerpompen en zijn daarom niet geschikt voor toepassingen met hoge drukniveaus.

Zoekt u informatie over de werking van een hydraulische pompen ?

bekijk de gespecialiseerde uitleg door op de bovenstaande link te klikken